VC Blijham

de leukste Volleybalvereniging van Blijham!

LEDEN INFORMATIE

Scheidsrechterschema (versie 2) 

Het scheidsrechterschema voor het hele seizoen was al eerder gepubliceerd. Mocht je niet kunnen op de vermelde datum in het schema, regel dan zelf een vervanger uit je eigen team. Zodra dit geregeld is graag doorgeven aan Jan Koning. Veel fluitplezier!

Taken Zaalwacht

De taken van de zaal wacht vind je in de bijlage. Heb je zaalwacht dienst dan moet je 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de zaal aanwezig zijn, dit is gewijzigd tov afgelopen seizoen. Houd hier rekening mee dus. 

 Vrijblijvend meetrainen

Lijkt het je leuk om te gaan volleyballen, recreatief of in teamverband? Dan ben je van harte welkom om een maand gratis mee te trainen. 

Recreatief

Lekker volleyballen zonder wedstrijd verplichting? Dat kan ook bij VC Blijham. Kom gezellig meespelen of neem voor meer informatie contact op met onze secretaris. Bekijk onze trainingstijden.

Aanmelden als lid 

Uiteraard hopen we dat je het naar je zin hebt en lid wilt worden van onze vereniging. Graag het aanmeldingsformulier  invullen en inleveren bij de trainer of secretaresse. 

We verwelkomen graag nieuwe leden!

Ledenpas

Met ingang van seizoen 2015-2016 ontvangen alle leden van VCB een ledenpas. Hiermee kun je gebruik maken van een leuke korting! 

  • Valkema Sport in Veendam, onze shirt- en hoofdsponsor geeft alle leden op vertoon van hun pas 10% korting op sportkleding (niet alleen volleybalkleding dus!) 

Contributie

De contributie wordt door middel van verplichte automatische incasso geïnd bij de leden! Onderstaande bedragen zijn inclusief bondscontributie  (in rekening gebracht door de NeVoBo). Tevens word er elk kwartaal een bedrag gestort in kledingfonds om de oude en versleten t-shirts te kunnen vervangen. Dit geld alleen voor de competitie spelende leden.


Contributie per kwartaal

Jeugdleden

€ 17,50

Jeugdleden competitie spelend

€ 35,00 (incl shirtgeld)

Recreanten senior

€ 20,00

Senioren competitie

€ 42,00 (incl shirtgeld)

Huishoudelijk reglement


Lidmaatschap opzeggen

Mocht je je lidmaatschap willen beëindigen dan dient dat schriftelijk of per e-mail te gebeuren voor 31 mei bij de secretaresse. Tot die tijd blijf je lid van de vereniging en wordt er dus contributie geïncasseerd. 

Ontvangen wij de opzegging na 31 mei dan dient de volledige contributie voor het nieuwe seizoen te worden betaald.

Het inventarisatieformulier voor het volgende seizoen is geen opzegbriefje!

Taken leden

De leden van VC Blijham hebben naast volleyballen een aantal (verplichte) taken. Hiermee zorgen we ervoor dat niet alle werkzaamheden bij een kleine groep leden terechtkomen. Zo is ieder senior lid verplicht de scheidsrechterscursus te volgen en een paar wedstrijden per seizoen te fluiten. 

  • Scheidsrechter en zaalwacht: Ben je alleen aangewezen en wil je graag een 2e scheidsrechter, vraag even binnen je team. Regel dan zelf hulp binnen je eigen team en geef het door aan Jan Koning.  

Kledingvoorschriften

De kleur van de wedstrijdkleding voor VC Blijham is aan regels gebonden. Een team dient een blauw shirt en per team een gelijke kleur broek te dragen. De heren dragen een witte broek, de dames een kobalt blauwe. Vragen mbt kleding, aanschaf, sponsoring, etc. kunnen aan de kledingcommissie gesteld worden. 

Vertrouwenscontactpersoon

VC Blijham wil een vereniging zijn waar iedereen met plezier kan volleyballen. Met het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon (VCP) wil het bestuur ervoor zorgen dat de vereniging een veilige plaats is en blijft. Je kunt bij de VCP terecht met vragen over bijvoorbeeld: Pesten en gepest worden, discriminatie, grensoverschrijdend gedrag (de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig). De vertrouwenscontactpersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De VCP kan je helpen om een klacht in te dienen bij bijvoorbeeld de vereniging. Maar gewoon even praten kan ook. De VCP binnen VC Blijham is Trijnie Wieringa, telefoon nummer  0597-562850. Ze is direct te bereiken of via een van de bestuursleden.

Een wedstrijd kan gewijzigd worden wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:  

  1. Een aanvraag voor wedstrijdwijziging moet minimaal 2 dagen voor de oorspronkelijk vastgestelde speeldatum, voorzien van de goedkeuring van beide verenigingen, via de website zijn ingediend;
  2. Wedstrijden tussen twee teams van dezelfde vereniging moeten uiterlijk op 1 maart van het seizoen, al dan niet na wijziging  zijn vastgesteld.
  3. Wedstrijden, oorspronkelijk vastgesteld in de periode tot 1 april mogen niet naar 1 april of later worden gewijzigd;
  4. Wedstrijden, vastgesteld in de periode vanaf 1 april mogen uitsluitend naar een datum voorafgaand aan de oorspronkelijke datum worden gewijzigd;
  5. Alleen wanneer een wedstrijdwijziging inspanning van medewerkers of vrijwilligers van de Nevobo vereist, worden de administratiekosten (€ 10) voor een wedstrijdwijziging in rekening gebracht bij de vereniging, die het verzoek indient.